Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Merkez Bankasi Dolar Kuru Tahmini 2025

TCMB 2024 Mart Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Açıklandı

Dolar Tahmini 28,50 Lira

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 yılı Mart ayı Piyasa Katılımcıları Anketini açıkladı. Ankete göre, yıl sonu dolar/TL kuru tahmini 28,50 lira olarak gerçekleşti. TCMB, 2025 yılının ilk çeyreği için 29 lira, ikinci çeyreği için ise 28,50 lira tahmininde bulunmuştu.

Piyasa Katılımcıları Beklentilerini Azalttı

Önceki ankete göre, piyasa katılımcıları yıl sonu dolar/TL kuru için 29 lira tahmininde bulunmuştu. Bu tahminde yaşanan azalma, enflasyondaki düşüş beklentilerinin artması ve küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişelerin azalmasıyla ilişkilendirilebilir.

TCMB'nin Politikaları ve Tahminler

TCMB, son dönemde faiz indirimlerine giderek ekonomik büyümeyi desteklemeye çalışıyor. Ancak yüksek enflasyon, kur üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. TCMB'nin tahminleri, faiz indirimlerinin etkileri ve küresel ekonomik gelişmelerin döviz kuru üzerindeki etkisini yansıtıyor.

Bilgi Amaçlı Kurlar

Anket sonuçlarında yer alan kurlar, gösterge niteliğindedir ve alım satıma konu olmayan dövizler için bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Gerçek zamanlı döviz kurları için bankaların ve finans kuruluşlarının internet sitelerine veya mobil uygulamalarına başvurulması gerekmektedir.


Comments