Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Mehmet Galip Ensarioglu

Galip Ensarioğlu: Diyarbakır'ın Siyasi ve Ticari Hayatının Önde Gelen Figürü

Erken Yaşam ve Eğitim

Galip Ensarioğlu, 1956 yılında Diyarbakır'da doğmuştur. Sait Ensarioğlu ve Zeliha Ensarioğlu'nun oğludur. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da tamamlamış, ardından İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Siyasi Kariyeri

Ensarioğlu, siyaset hayatına Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) başlamıştır. 2007 yılında Diyarbakır milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir. TBMM'de Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Kalkınma Komisyonu üyeliği yapmıştır. 2011, 2015 ve 2018 yıllarında tekrar Diyarbakır milletvekili olarak seçilen Ensarioğlu, AKP Diyarbakır İl Başkanlığı görevini de üstlenmiştir.

Ticari Faaliyetleri

Siyasi kariyeri dışında Ensarioğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda (DTSO) aktif olarak görev almıştır. 2002-2006 yılları arasında DTSO Başkanlığı yapan Ensarioğlu, Diyarbakır'ın ekonomik kalkınmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Ayrıca, Ensarioğlu Grubu adı altında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bir iş insanıdır. İnşaat, turizm, tarım ve enerji alanlarında yatırımları bulunmaktadır.

Toplumsal Katkıları

Ensarioğlu, siyasi ve ticari faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli sosyal sorumluluk projelerine de destek vermiştir. Eğitim, sağlık ve kültür alanlarında yaptığı katkılarla Diyarbakır'da saygın bir figür haline gelmiştir. Diyarbakır'ın tanıtımına ve gelişimine yönelik çalışmalarıyla tanınan Ensarioğlu, kentin ulusal ve uluslararası platformlarda temsil edilmesi için önemli çabalar sarf etmektedir.


Comments